Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с имобилайзера na 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с имобилайзера na 156

Kaто дам контакт понякога не изгасва ключето и край до там съм.Започва голамото щракане докато не се оправи, на един ЖП прелез ми го направи тоя номер а бях първа кола пред колона от немски чуруци, представете си какво са си помислили тия бетонни кратуни "егати чупените алфи добре че си взех ГОЛФ.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Същия проблем колега, но напоследък се оправи от жегите, а зимата ще му мислим
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 12/1998

Comment

Или е от жегите или защото скоро окачах акумолатора,зимата това го нямаше,миналото лято ми се появи после изчеза и сега пак
      sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

А да не би случайно да карате с мастер ключовете
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Aз не със сигурност,моят е същият като при 145,има същата форма ама като незнам как да му пратя снимка
          sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Ам що не си разглобите корите около волана и там точно около патрона за палене има един пръстен дето се сваля. Та издърпайте го по напред от мястото му и вижте дали така ще има проблем. И също може да си приверите кабелчетата дето отиват до въпросния пръстен да не са прекъснати/оголени някъде. Щото принципа на работа е на магнитни вълни и може ако някъде е прекъсната на кабела екранировката да има утечки и не всеки път да сработва. Виждал съм протрит такъв кабел от друсането по наще дупки.
            Alfa Romeo Stelvio 2.0T
            Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от DeX
              Ам що не си разглобите корите около волана и там точно около патрона за палене има един пръстен дето се сваля. Та издърпайте го по напред от мястото му и вижте дали така ще има проблем. И също може да си приверите кабелчетата дето отиват до въпросния пръстен да не са прекъснати/оголени някъде. Щото принципа на работа е на магнитни вълни и може ако някъде е прекъсната на кабела екранировката да има утечки и не всеки път да сработва. Виждал съм протрит такъв кабел от друсането по наще дупки.
              Магнитни вълни по кабел В грешка си има напрежение по тоя кабел а пръстена има съпротивление когато вкараш ключа съпротивлението на пръстена се променя в зависимост от чипчето в ключа и така влияе на напрежението по кабела което вече се отчита от Екуто и по този начин сработва Ако нещо не ви е ясно мога и по сложно да го обесня Иначе за пръстена е много възможно да се е разместил или деформирал нещо
              sigpic
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                Магнитни вълни по кабел В грешка си има напрежение по тоя кабел а пръстена има съпротивление когато вкараш ключа съпротивлението на пръстена се променя в зависимост от чипчето в ключа и така влияе на напрежението по кабела което вече се отчита от Екуто и по този начин сработва Ако нещо не ви е ясно мога и по сложно да го обесня Иначе за пръстена е много възможно да се е разместил или деформирал нещо
                Да напълно съм съгласен с теб, но не ми се впускаше в подробности за това написах магнитни вълни. Идеята беше, че напрежението по кабела е изключително ниско и едно нарушаване на екранировката би довело до смущения, който от своя страна биха довели до некоректно отчитане от еку-то и от там до неразпознаване на ключа.
                Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Да напълно съм съгласен с теб, но не ми се впускаше в подробности за това написах магнитни вълни. Идеята беше, че напрежението по кабела е изключително ниско и едно нарушаване на екранировката би довело до смущения, който от своя страна биха довели до некоректно отчитане от еку-то и от там до неразпознаване на ключа.
                  sigpic

Comment

Ok ще пгледна под корите за да видя как е този пръстен и после ще ви разкажа
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от Galeano
                      Ok ще пгледна под корите за да видя как е този пръстен и после ще ви разкажа
                      Значи за да не строшиш нещо корите около волана се свалят както следва:

Одолу има 3 или 4 болчета не помня (кръстати са), развиваш ги. Уверяваш се че ключа не е в патронника и леко разделяш 2-те части на кожуха около волана. Това е цялата игра ако заяжда внимателно огледай къде е и дали няма още някое болче. Ама процедирай с голяма доза нежност щото може да откършиш нещо и после да има плачка.

Айде лека от мене.
                      Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                      Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Kъм тази кола винаги се отнасям с нежност.Болченцата са 3 две отпед и едно до лоста за местене на волана,сваля се внимателно защото има анти вибрационни кори под пласмасата и лесно се разлепят.Самият графитен пръстен няма накъде да избяга,проблема при мен идва от вътрешният край на буксата но тя е много навряна и трябва да се сваля волана.Просто издърпах внимателно кабела 1/2см навън и за сега проблема е решен (за сега) успех
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Working...
                        X